2019’dan beri her sene yapmak istediklerimi kendi notlarımda tutuyordum. Hem kendimi daha çok motive edebilmek için hem de başkalarına ilham kaynağı olabilir diye bu sene ki hedeflerimi online olarak paylaşma kararı aldım. Burada ki yazılan hedefleri gerçekleştirdikçe bu yazıyı güncellemeyi hedefliyorum. Challange accepted!

#1 Doğa yürüyüşleri

2021’in bana kattığı en güzel şeylerden biri de hiking ve trekking yapmaya başlamak oldu. 2022 yılında bu aktivitelerime devam ederek 12 hiking ve 2 trekking hedefi koymayı planlıyorum. Pratikte kazandığım deneyimlerimleri, teorikte de pekiştirmek için bu alan hakkında daha çok araştırma yapmayı düşünüyorum. Bunun için ilk yazımı Wind Chill Nedir? hakkında yazdım. Bu tarz bilgiler içinde yeni blog postlar hazırlamayı düşünüyorum ama bir adet belirtmek istemiyorum. Hedef 12 Hiking + 2 Trekking!
Güncel Yapılan Hiking sayısı: 5/12
Güncel Yapılan Trekking sayısı: 0/2

1. Hiking Kırantepe-Kırca 23.01.2022

Yeni yılın ilk doğa yürüyüşünü kar eşliğinde 11.79 km yürüyerek yaptım. Yürüş hakkında detaylı bilgiye bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

#2 Yazılım

Hayatımı şuan da bu alan ile idam ediyorum. O yüzden burada ki yetkinliklerimi arttırmak istiyorum. Bu yüzden Python 100DaysOfCode challange’ına başlamayı, bunun haricinde coursedan aldığım Deep learning kursunu tamamlamayı düşünüyorum. Buradaki yaptığım projeleri ise github portfolyoma ekleyeceğim. Ayrıca medium’da içerikler üretmeye çalışacağım. Bunlardan ilkini geçtiğimiz ay NumPy’ye Giriş -1 adında yayınladım. Her ay minimum bir yazı eklemek istiyorum. Hedef 12 yazı!
Güncel Medium sitesinde yayınlanan yazı adedi: 4/12

#3 Yabancı Dil

Yine 2021’in bana kattığı en güzel şeylerde biride Almanca öğrenmeye başlamak oldu. Bu sene üstüne çok ağırlık veremesemde A1 seviyesini şöyle böyle bitirebildim. 2022 de A1 seviyemin temellerini güçlendirdikten sonra A2 seviyesine başlamayı düşünüyorum. Bu serüvende son 1 aydır Duolingo kullanarak almancamı güncel tutmaya çalışıyorum. Daha önce kullananlar bilir, her gün giriş yapıp etkinlikleri tamamlayınca bir seri oluşuyor. Şuanki serim tam 32 gün! Evet 32 gündür aksatmadan egzersizlerimi yapıyorum. Aşağıya bu seride kaça ulaştığımı yazıp ara ara güncelleyeceğim. Hedef 32+365!
Güncel Duolingo Gün Serisi: 357

İngilizce konusunda ise kendime daha kontrol edilebilir hedefler koymak istiyorum. Kelime bilgimi arttırmak için “Reader at work 1&2” kitaplarını bitirmeyi hedefliyorum. Reader at work 1’de 204 tane ingilizce hikaye bulurken, 2’de 224 hikaye bulunmakta. Yani toplamda 428 metin çevirisi yapıp, bu metinler hakkında sorulara cevaplar vermem gerekecek. Yine aşağıya bu kitaplarda kaç metin çevirdiğimi yazıp ara ara güncelleyeceğim. Hedef 428 metin çevirisi!
Güncel Reader at work 1 çeviri sayısı: 66/204
Güncel Reader at work 2 çeviri sayısı: 0/228

Duolingo’da arkadaş olarak eklemek isterseniz kullanıcı adım: “akbulutberkay”

#4 Seyahat

Gezdiğim iller

Oldum olası seyahat etmeyi hep sevmişimdir. Yukarıda şuana kadar “gezdim” diyebileceğim iller (kahverengi) mevcut. İşaretli olmayan illerin(krem rengi) bazılarına hiç gitmedim, bazılarından güzergah zorunluluğu nedeniyle geçtim veya sadece 1-2 yerini gezebildim. Bu sene gitmediğim minimum 1 ile gitmek istiyorum. Belki şartlar oluşur 2-3 tanesini de görebilirim ama daha yapılabilir kılmak için hedefimi 1 olarak seçiyorum.

Bir de şuana kadar sadece bir kere yurt dışına gitme fırsatım oldu(Gürcistan). Bunun yanına minimum 1 farklı ülke daha eklemek istiyorum. Bu hedef sadece benim özdisiplinim ile ilgili değil biliyorum, ülkenin ekonomik durumu yüzünden bu tarz planlar yapmak biraz güç. O yüzden eğer bu hedefi bu sene yapamazsam başarısızlık olarak görmeyeceğim. Lakin bu sene gitmek içinde çaba göstereceğim.

Güncel Gezilen Şehirler:
İzmir, Nevşehir, Karabük, Bursa, Muğla, Burdur

#5 Film-Kitap

Ne çok sıkı bir dizi-film takipçisi oldum, ne de kitap kurdu. Lakin bakış açımı ve ufkumu geliştirmek için bu sene bu konularda hedef koymak istiyorum. İzlediğim filmleri genellikle Başka Sinema’da yayınlanan filmlerden seçmeye çalışıyorum. Başka sinema nedir? hakkında yazı yazma işini sonraya bırakıyorum ama kendilerini şu şekilde tanımlıyorlar:

Başka Sinema

BAŞKA SİNEMA, sinemaseverlerin özledikleri film izleme deneyimini ve sabırsızlıkla bekledikleri bağımsız filmleri yıl boyunca erişilebilir kılıyor. Yarattığı farklılıkla sinemaseverleri bir keşif yolculuğuna çıkaran BAŞKA SİNEMA, gün boyu ardı ardına ve antraksız olarak sunduğu filmlerle izleyiciye seçme özgürlüğü sunuyor.

Bu sene Başka Sinema’da yayınlanan 10 tane filmi izlemek istiyorum. Çok fazla kitap kurdu olmadığımı söylemiştim. O yüzden burada ki hedefimi biraz daha küçük tutarak sene sonuna kadar 6 kitabı bitirmeyi hedefliyorum. Kitaplar bittiğinde özetlerini blogda yayınlayabilirim. Hedef 10 Film, 6 kitap!
Güncel İzlenen film sayısı: 10/10
Güncel Okunan kitap sayısı: 3/6

#6 Yatırım

Yakın çevremdeki insanlar yatırım konusunda ne kadar meraklı olduğumu bilirler. Çevremi tasarruf ve birikime yönlendirmeye çalışıyorum. Onlarla bu alanda konuşmayı seviyorum. Lakin bu alanda öğrenmem gereken oldukça çok şey var. Bu sene harcamalarımı, gelirlerimi ve tasarruflarımı aylık olarak sürekli not ettim, grafikler oluşturdum. Bu alışkanlığımı bu sene devam ettirip ekonomik bilgimi arttırmayı hedefliyorum.

#Açık Mektup

Bu yazıyı buraya kadar okuyan herkesin yeni yılını şimdiden kutluyorum! Umarım heyecanınızı kaybetmediğiniz, umutsuzluğa kapıldığınız anlarda daha güçlü ayağa kalktığınız bir yıl olur. Yazımı liseden beri dinlediğim müzik grubu Büyük Ev Ablukada’nın , konserlerinde ki bitiş sözüyle bitirmek istiyorum.

Güle güle 2021 – Hoş geldin 2022

Umutsuzluğa kapılmayın, yatağa küs girmeyin. Hadi eyvallah!

Yorum yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir